"Лютефіск" відправляє людину в нокаут!
У цей день, 19 грудня відзначається день норвезької національної різдвяної страви "Лютефіск" (Lutefiskens dag).
Це приклад їжі, смак якої ні на що не схожий, але при цьому викликає настільки сильні емоції, що буквально відправляє людину в нокаут!
Сушена тріска лежить в лужному розчині три доби, після чого стає м'якою і ніжною. Потім її на пару днів вимочують в проточній воді, а після готовий продукт варять або запікають у духовці. Любителі лютефіска стали героями численних жартів з боку скептиків, які порівнюють його з чим завгодно, від щурячої отрути до зброї масового ураження))
Це приклад їжі, смак якої ні на що не схожий, але при цьому викликає настільки сильні емоції, що буквально відправляє людину в нокаут!